Arcesztétika

 

 

Tetszik vagy nem tetszik, lassan de biztosan üde arcunkat ráncok gazdagítják. Kritikusabban méregetjük magunkat a tükörben napról napra. Erre nyújt végleges megoldást a hyaluron és a botox. De ahhoz, hogy a plasztikai sebész munkája teljes legyen, szükségeltetik egy esztétikailag is elfogadott, szabályos és nem utolsósorban egészséges fogsor, mosoly.


Mi jelent a mosolyesztétika?

A szép, szabályos fogak összességében alkotják a mosolyt. Nem elég ha szépek a fogak, de azok egymáshoz, illetve az arc egészéhez is megfelelően kell hogy illeszkedjenek. Ezek kielemzésében, korrekciójában szabályrendszerek segítenek. A megfelelő mosoly kiemeli az arc előnyös vonásait és elfedi, elvonja a figyelmet az előnytelen tulajdonságokról. A fogak formájának illeszkedniük kell a páciens arcának  karakteréhez, formájához. Pl.: kerek arcformához lekerekítettebb formák passzolnak. Teltebb páciensnek a kerek formák enyhíthetőek egy hosszúkásabb formarendszerű fogakkal. A hegyes, éles szemfogak erőszakos, domináns karaktert kölcsönöznek a páciens számára. Ezek lekerekítése, főleg hölgyek esetében barátságosabb megjelenést nyújt. A mosoly akkor illeszkedik megfelelően az archoz, ha a horizontális vonalak rendszerébe illeszkedjen, azaz a szemeket (pupillákat) és ajakzugokat- összekötő vonalakkal párhuzamos legyen a fogak éle által meghatározott sík. Másik kiemelkedően fontos, hogy a felső frontfogak által meghatározott ív, azaz a mosolyvonal lefutása kövesse széles mosolygáskor az alsó ajak vonalát. A fiatalos fogakra jellemző éli csipkézettséggel, vagy a világosabb fogazattal, a páciens is fiatalabbnak tűnhet. Természetesen mindezekkel óvatosan kell bánni, mert az arckarakterhez, életkorhoz nem passzoló mosollyal mesterséges, művi hatást, diszharmóniát érhetünk el.

Beszéd közben mennyi válik láthatóvá a fogakból az kortól is függ, fiatalabb korban több látszik de a kor előrehaladtéval a  lágyrészek megereszkedésével ez csökken.

Esetenként az íny is láthatóvá válhat, mely kedvezőtlen ínymosoly megjelenését hozhatja létre. A felső ajkak botox kezelésével ez kezelhető, javítható a mosoly esztétikája.

 

Mi az arcesztétika?

A szépség mindenki számára mást jelent. Az arcesztétikának pont az a feladata, hogy a meglévő alapanyagból hozza ki a legjobbat.

A bőr alatti szövetek éveink számának növekedésével lassabban teljesítik feladatukat. Emiatt csökken a bőrben lévő kollagén és rugalmas rostok aránya, nem beszélve a gravitáció plusz hatásáról. Bőrünk megereszkedik, utat engedve a ráncoknak. Ez a folyamat mindenkinél másképp zajlik, függ az egyén alkati tulajdonságaitól, de külső tényezők is sokat befolyásolnak. Például: időjárási tényezők mint  a napozás, hőingadozás, alkohol és nikotinfogyasztás, kialvatlanság, stressz stb.

 

Az arcesztétikai beavatkozások rendelőnkben nem szikével történnek.  Több éves tapasztalattal rendelkező plasztikai sebészorvosunk a legnagyobb gondot fordít pácienseire és mindenkinek egyénre szabott kezeléseket végez. Legyen szó kialakulóban lévő ráncok feltöltéséről vagy mélyebb redőkről, semmi sem okoz meglepést Szemerey doktornak.


A ráncfeltöltés előnyei:

 

Gyors

Általában nem igényel érzéstelenítést

Kezelés időtartama 30-50 perc

Azonnali és látványos eredmény

Fiatalodás elérhető áron