Esztétikai fogászat

Az esztétika szó pontosan azt jelenti amivel ez a fogászati ág foglalkozik, azaz a tökéletes mosoly alkotással. Komoly tervezői munka áll egy-egy káprázatos mosoly hátterében. Személyre szabott kezeléseink,  pácienseink minden kívánalmát kielégítik. 

Porcelán héjak

Az esztétikai fogászat egyik leglátványosabb kezelési eljárása. A fog külső zománc részéből egy vékony réteget kell csak preparálni ahová a fogtechnikus által készített vékony porcelán héj kerül. Ezzel a speciális eljárással rövid idő alatt tökéletes mosolyt alkotunk. Ez egy individuális és természetes rekonstrukció ami viselőjével egységet alkot. 

 

Direkt héj 

Héj készítésre lehetőség van fogászati rendelőben is. Speciális rétegezéssel úgynevezett adhezív technikával készül. Direkt héjak segítségével a legkönnyebb a fogak alakjának, színének megváltoztatása. Ezzel egyidejűleg pedig egy személyre szabott mosoly kialakítása. Ezek a kiegészítők optikai tulajdonságai miatt rövid idő alatt harmonikus összképet tudunk kialakítani.

  

Cirkónium korona

A cirkónium koronát legegyszerűbben úgy lehet elképzelni akár egy felsőkategóriás autót a többi között. Megjelenése tette a legnépszerűbb koronák egyikévé. Az a páciens aki emellett dönt nem tudja majd eldönteni melyik fogára került korona.További előnye az úgynevezett íny esztétika ami azt jelenti, hogy nem csak a fogpótlás színe, alakja határozza meg az eredményt, hanem az íny egészsége és kontúrja is. A zirkónium-dioxidot nagyon szereti az íny, szinte ráhúzódik nem pedig elhúzódik tőle mint a fémes pótlások esetén. Mi sem példázza ezt jobban mint az implantátumoknál is megjelenő zirkónium-dioxid alapú fejek és felépítmények. Fémérzékenységre hajlamos pácienseinknek is ajánlani tudjuk.

E-Max

Az IPS e-Max lítium-diszilikát a legerősebb szájban alkalmazott kerámia mely „Ideális lehetőség, élethű restaurációkhoz”. Kifogástalan pontossággal készül ezzel a modern technológiával: héj, vékony héj, direkt héj, körkörös héj, korona.

  

Hidak

Hiányzó fogak pótlására szolgáló fix fogpótlás, mely során a szomszédos fogak preparálása révén a hézagfog (hiányzó fogat pótló hídtag) terhelése a lecsiszolt fogakon (pillérfogak) oszlik el. Fentiek értelmében egy fog pótlása érdekében legalább két fogak kell lecsiszolni, de nagyobb foghiány illetve meggyengült, kicsi pillérfogak esetén további fogak (segédpillérek) bevonására van szükség. 

Technológiai és anyagtani szempontból megegyeznek a koronákkal, azonban itt az esztétika mellett kiemelkedő szerepe van a funkciónak. Tehát a nagyobb erőhatások miatt előtérbe kerülnek a fém, illetve cirkon vázas típusok valamint a Procera©, mely a legpontosabb fémmentes pótlás vázanyaga. Svédországban készül számítógépes eljárással. Többtagú híd is készíthető belőle.

     

 

Tömések

Esztétus tömések nem csupán a szép, fogszínű restaurációkat jelentik, hanem a pontos természethű anatómiai struktúrák reprodukálása révén a funkció megőrzése vagy visszaállítását szolgálják. Ez a biomimetikus szemlélet. Töméseinkhez a piacon elérhető legjobb minőségű, Enamel Plus HRi tömőanyagot használjuk. Az olasz Micerium cég egyedüliként fejlesztett ki, olyan kompozitot (fehér színű tömőanyag) optikailag teljesen megfelel a természetes foghoz, így tökéletesen láthatatlan tömések készíthtőek el a fogszövehez megegyező rugalmasság és keménységgel, hogy a fogak betölthessék az eredeti funkciójukat. 

Betétek (Inlay/onlay)

A fogorvos által kialakított széttérő falú üregbe a fogtechnikus által elkészített fogmű. Feladatuk, hogy a nagyobb anyaghiánnyal rendelkező fog ismét elláthassa funksióját, elkerülve a túl nagy tömések repesztő ékhatását. A kiterjedés mértékétől függően lehet inlay, vagy ha a csücskökre is ráterjed onlay. A barázdarendszer és a hosszútávú funkció helyreállítása érdekében készül. Gyökérkezelt fogak végleges ellátásának egyik legjobb módszere. Mivel szájon kívül, száraz optimális körülmények között mikroszkóp alatt készül, így tökéletesen megmintázott barázdarendszer és pontos széli záródás érhető el a hosszútávú tartósság és megfelelő funkció érdekében.

Anyagukat tekintve készülhetnek fémből, ami ez esetben mindig aranyat jelent. Illetve porcelánból vagy üvegszál erősített kompozitból.