Referenciáink


  

 

Mosolygunk, ha szimpátiát érzünk, ha üdvözlünk valakit, ha elismerünk valamit. Minden kétséget kizárólag ez a legfontosabb kapcsolat teremtő jel az emberi gesztusrendszerben. Szerettem mosolyogni mind addig, amíg nem lett a fogamtól csúnya a mosolyom.

Egy meg megoldhatatlannak látszó problémám volt, amikor is a Four Seasons Fogászatra rátaláltam.  Nem csupán a fogászati gondomra találtak megoldást, de esztétikailag is olyan mosollyal ajándékoztak meg  ami fantasztikus és teljesen természetes. A kompozíciót  Döbrentey Zsolt  doktor készítette. Mindenkinek csak ajánlani tudom Döbrentey doktort mert figyelmes, kedves , végtelenül precíz. Köszönöm neki és munkatársainak is  a gondoskodást, odafigyelést."

Köszönettel,

Rozekné Gavallér Mariann

 

Orvosi szakvélemény:

A páciens frontfogai parodontálisan érintettek, így a támasztószövetek meggyengülése következtében vándoroltak el, létrehozva ezzel egy diszharmóniát a mosolyban. A professzionális parodontális kezelés után a mosoly rehabilitációjára a legkézenfekvőbb megoldás a fogak lecsiszolás után a koronákkal történő összesínezése. Ennek során a fogak lecsiszolásra kerülnek, a nagyfokú tengelyeltérés miatt esetleg gyökérkezelni kell némelyiket.

Parodontitisben a csont és az íny egyre jobban visszahúzódik, így láthatóvá válik a fog gyökéri része (koronák esetén a korona széle) létrehozva ezzel egy funkcionális és esztétikai defektust. 

A parodontitis folyamata vissza nem fordítható, de megfelelő kezeléssel a stádiumtól függően megállítható, lassítható. 

A konvencionális, koronákkal történő ellátással szemben az általunk alkalmazott direkt kompozit restaurációk nem csak anyagilag jóval kedvezőbbek a páciens számára, ami a hosszútávon kérdéses élettartamú fogak esetében megfontolandó szempont, de minimálinvazív is. Nem volt szükség a fogak lecsiszolására, minden fog életben maradt, elkerülve ezzel a gyökérkezelést. A speciális technikák, eszközök, anyagok segítségével kialakított ínyszéli kontúrok lehetővé teszik a tökéletes tisztítást, ezzel háttérbe szorítva a baktériumok felszaporodását, amik a parodontális folyamatok elsődleges felelősei. Természetesen a funkción felül a frontfogak esetében az esztétika különösen nagy szerepet kap. Az általunk használt Micerium - Enamel Plus HRi tömőanyaggal az előre megtervezett harmonikus mosoly hozható létre.

Dr. Döbrentey Zolt

  

 

 

  

 

 

Az utóbbi néhány évben éreztem, hogy  zavar a hézag a fogaim között, picit pöszének éreztem magam. Úgy éreztem, hogy a hangok képzése sem elég tiszta.

Végül arra az elhatározásra jutottam, hogy szebbé varázsoltatom mosolyomat a Four Seasons Fogászat segítségével. Két fogorvos kezelt a klinikán, Tsereteli doktornő végezte a fogfehérítést, Döbrentey doktor úr pedig megtervezte, és kivitelezte fogaim átalakítását. Az általuk végzett kezelések alkalmával semmilyen fájdalmat nem éreztem. Vidám hangulatban zajlott a procedúra, és ez a barátságos légkör ami a  rendelőben uralkodik, feledteti a fogorvostól való szorongást és félelmet."

Köszönettel,

Vida Imréné

Orvosi szakvélemény:

A pácens mosolya hézagos fogazata révén nem volt harmonikus. Egyértelműen fogszabályzási esetnek számít. Az több évig tartó kezelés és a páciens korára való tekintettel mégis a fogszabályozás helyett került a direkt kompozit héjjakkal történő restaurációra sor. A fogazatban legkisebb alsó frontfogak koronákhoz való csiszolás során vitalitásukat veszthetik (gyökérkezelni kellhet őket), nem is beszélve a feláldozásra kerülő foganyagról. Az általam használt technikánál a fogakból nem kellett csiszolni, csupán a legmagasabb esztétikai elvárásoknak megfelelő Micerium Enamel Plus Hri tömőanyaggal és egy speciális rétegzési technika révén került az előre megtervezett mosoly kivitelezésre.

Természetesen az optimálisnak számító fogszabályzó kezeléshez képest kompromisszumos megoldás, de a kb. 2 éves kezelés helyett néhány óra leforgása alatt volt létrehozható a hosszútávon is tartós funkcionális és esztétikailag kielégítő végeredmény.

Dr. Döbrentey Zolt